«На початку 2017 року Кредобанк першим в Україні запустив цифровий гаманець на основі платформи токенізації MDES (Mastercard Digital Enablement Service) – фірмовий мобільний додаток KredoPay, який обслуговує безконтактні трансакції наших клієнтів. Приєднання до всесвітнього сервісу Google Pay є відповіддю на численні прохання наших клієнтів та логічним кроком у розвитку послуг банку. Це дозволить клієнтам ще простіше здійснювати безконтактні розрахунки смартфоном, зберігаючи максимальний рівень безпеки», — говорить Олександр Овчарук, виконавчий директор напрямку роздрібного та електронного бізнесу Кредобанку.

Сервіс Google Pay працює з глобальною цифровою платформою токенізації MDES (Mastercard Digital Enablement Service). Платформа дозволяє перетворити будь-який NFC-пристрій, під’єднаний до інтернету, на безпечний платіжний інструмент: для оплати створюється унікальний шифр — токен — що забезпечує максимальний рівень захисту платіжної транзакції. Токен — це 16-значна комбінація цифр, прив’язана до номера банківської картки користувача, яка є унікальною для кожного підключеного пристрою. Реквізити банківської картки є прихованими при токенізованій оплаті, і тому надійно захищеними. Для верифікації платника зі сторони банку в процесі оплати Mastercard трансформує токен у номер картки.

«Інновації стрімко розвиваються на українському платіжному ринку, особливо у сфері платежів. Безконтактні оплати – один із головних трендів, який посилився із появою цифрових гаманців. Два роки тому ми з KredoBank запустили перший в Україні цифровий гаманець KredoPay на діджитал-платформі Mastercard. За цей час у країні відбувся справжній прорив у розвитку безконтактних оплат за допомогою гаджетів, і на сьогодні Україна – серед світових лідерів за кількістю NFC-транзакцій гаджетами з Mastercard. Ми переконані, що запуск сервісу Google Pay відкриє для клієнтів KredoBank новий користувацький досвід швидких і безпечних платежів», — зазначив Юрій Батхін, віце-президент із розвитку бізнесу Mastercard в Україні.

В Україні зростає попит на безконтактну технологію: сьогодні в Україні вже 1,4 млн карток оцифровані у діджитал гаманцях, а 87% клієнтів банків вже розглядають мобільний телефон як альтернативу банківським карткам. Популярності розрахунків в один дотик сприяє розвиток платіжної інфраструктури в Україні: за даними НБУ, вже 86% торговельних платіжних терміналів оснащені безконтактною технологією.

Google Pay доступний власникам смартфонів з операційною системою Android Lollipop 5.0 або пізнішої версії та підтримкою технології NFC. Для того, щоб почати користуватися сервісом, клієнтам KredoBank достатньо завантажити додаток Google Pay із Google Play Store і додати в нього дані платіжних карток Mastercard.