Зараз підтримка жінок і віра в те, що вони здатні змінити суспільство — світовий тренд. Глобальні лідери прагнуть допомогти жінкам ефективно поєднувати бізнес і виховання дітей, вчать шукати можливості розвитку і робити сміливі кроки підприємницької самореалізації.

Так, найбільша європейська міжнародна банківська Група BNP Paribas, частиною якої є Ukrsibbank, активно підтримує жінок-підприємниць, створюючи сприятливі умови для започаткування власної справи та розкриття величезного потенціалу жінок. Усюди, де працює BNP Paribas, — а це 72 країни світу, банк є активним промоутером сталого розвитку, в тому числі ідеї гендерної рівності, що лежить в основі стратегії Engagement BNP Paribas.

Зокрема, в минулому році директор BNP Paribas Жан Лоран Бонафе став амбасадором світового руху ООН — НeForShe, руху, який закликає чоловіків підтримувати жіночі ініціативи і популяризує рівноправність у суспільстві. В цьому році, Ukrsibbank як частина групи також підтримав ініціативу HeForShe, тим самим підкреслюючи важливість гендерної рівності в Україні та створення сприятливих умов для розвитку жінок і дівчат, у тому числі в бізнесі.

За результатами опитувань в Україні, поширеною причиною, яка зупиняє жінок у прагненні розширення і навіть створення власного бізнесу є недостатність знань у галузі менеджменту, стратегічного планування, маркетингу, а також обмежений доступ до фінансів.

У той же час історія знає багато яскравих прикладів, коли талановиті підприємниці досягали величезного успіху в бізнесі, починаючи лише з ідеї і бажання розвитку. Сучасний світ можливостей дає нам багато шляхів для професійного і особистісного росту, головне — вірити в свої сили. Спікери відкритий лекцій університетів з світовим ім'ям діляться знаннями, а глобальні міжнародні компанії пропонують програми, які допомагають реалізувати себе.

Щоб допомогти жінкам розвивати свій потенціал, Ukrsibbank BNP Paribas Group розпочинає програму «Жінки в бізнесі». Програма передбачає цілу низку ініціатив сприяння розвитку жіночого підприємництва в Україні.

Зокрема, у жовтні і листопаді Ukrsibbank BNP Paribas Group проведе спеціальні семінари у великих містах України — Києві, Вінниці, Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі. Це семінари-тренінги з корисною інформацією від експертів з підприємництва, які поділяться досвідом у створенні та розвитку успішного бізнесу. Учасниці проекту дізнаються про особливості жіночого стилю менеджменту та про переваги жінок-керівників в бізнесі, сучасні підходи та інструменти побудови бізнес-процесів, а також як їх автоматизувати, як користуватися сучасними інструментами стратегічного планування, просувати бізнес через інтернет і створити особистий бренд, який може допомагати розвивати бізнес. Участь у цих семінарах є абсолютно безкоштовним за попередньої реєстрації.

Також в рамках програми «Жінки в бізнесі» заплановані практичні ворк-шопи та консультації про можливості отримати фінансову підтримку для розвитку бізнесу від експертів Ukrsibbank BNP Paribas Group.

За підсумками семінарів будуть зібрані рекомендації та поради жінок-підприємців, які саме банківські продукти і сервіси необхідні їм для успішного розвитку бізнесу. Це стане основою майбутньої пакетної пропозиції для жінок-підприємниць, який крім традиційних фінансових інструментів буде включати професійну експертизу в різних галузях — як стійко розвивати бізнес. Більш того, банк планує підготувати низку інформаційних матеріалів — як відповіді на найбільш поширені актуальні питання жінок-підприємниць.

Вся інформація буде доступна у соціальних мережах, щоб більше ініціативних жінок змогли її отримати і практично застосувати для розвитку власної справи.

«Ukrsibbank переконаний, що жінки скрізь приносять позитивні зміни в суспільстві, сім'ї, на роботі, в бізнесі. Саме тому ми особливу увагу приділяємо жінкам-підприємницям. Семінари Ukrsibbank BNP Paribas Group для жінок — це прекрасна можливість для нетворкінгу, обміну досвідом, підвищення ефективності та обміну інсайтами, народження нових ідей і навіть колаборації і створення нового бізнесу, — переконана Галина Ольховська, Начальник служби бренду і комунікацій Ukrsibbank BNP Paribas Group. — Проводячи ж семінари і тренінги, ми спонукаємо жінок до розкриття їх потенціалу в професійному та підприємницькому напрямку. Ми хочемо, щоб жінки використовували свій талант, навички, творчий підхід заради кращого майбутнього. Це дійсно важливо для економічного розвитку».

Ukrsibbank BNP Paribas Group є постійним партнером ключових заходів, які закликають жінок і дівчат до розвитку. Тільки в цьому році банк підтримав низку проектів, серед яких «Жінка України 2019», Міжнародна конференція Connecting Women, Європейська математична олімпіада для дівчаток, Конгрес ООН HeForShe і т. д.