Злиття двох найбільших світових бірж не буде. Представники гонконгського майданчика відзначили, що з британської сторони відсутній інтерес, передає lblv.com. ЗМІ раніше повідомляли, що одна з найбільших азіатських фондових бірж була готова заплатити за об'єднання 36,6 мільярда доларів. Після публікації цієї новини акції LSE подорожчали на 7%.

Пропозиція про злиття Гонконгської і Лондонської бірж надійшло на початку вересня цього року. Але через два дні після цього з Лондона повідомили про відмову. Рада директорів цієї біржі назвала пропозицію «небажаною і вельми умовною». У LSEG висловили стурбованість щодо головних аспектів пропозиції, таких як вартість, стратегія і результати. З огляду на недоліки пропозиції, було прийнято рішення про відмову щодо подальших переговорів.

Після цього в мережі з'явилася інформація про те, що Гонконгська фондова біржа вирішила підняти вартість угоди, але це не зацікавило британську сторону, у якої зараз інші турботи – майбутній Брексіт, зазначає lblv.com.

У Гонконгу все ще сподіваються зацікавити британців, оскільки вважають об'єднання майданчиків перспективним варіантом. На думку ради директорів HKEX, конгломерат міг би стати стратегічно важливою структурою і створити найбільшу ринкову інфраструктурну групу. Представники Гонконгської фондової біржі розчаровані, що їм так і не вдалося налагодити діалог з менеджерами Лондонського майданчика.

Нагадуємо, що 7 років тому Гонконгська біржа придбала Лондонську біржу металів. Сума угоди тоді склала 2,1 мільярда доларів.

Олександр Зоря, фінансовий аналітик lblv.com