Правекс Банк обслуговує майже 150 000 роздрібних, корпоративних, малих та середніх клієнтів у 50-ти відділеннях банку по всій Україні. Сприяння розвитку економіки країни та бізнесу клієнтів, в тому числі шляхом фінансування експортних та імпортних операцій, є одним з важливих напрямків діяльності Правекс Банку. Лінія торговельного фінансування, надана ЄБРР, допоможе Правекс Банку підтримувати імпортні та експортні операції своїх клієнтів та зміцнить лінійку продуктів банку з торговельного фінансування.

Як прокоментував пан Джанлука Корріас, виконуючий обов’язки Голови Правління Правекс Банку: «Приєднання банку до Програми сприяння торгівлі ЄБРР є сильним повідомленням для бізнесу, що Правекс відновив свою діяльність у сфері торговельного фінансування та має достатньо можливостей для задоволення потреб клієнтів, конкуруючи з іншими міжнародними банками, присутніми на українському ринку. Встановлена ЄБРР лінія торговельного фінансування надасть банку додаткові можливості для задоволення потреб клієнтів у фінансуванні, допоможе підтримувати імпортні та експортні операції клієнтів, та в подальшому зміцнить лінійку продуктів з торговельного фінансування. Співпраця з ЄБРР в рамках цієї угоди допоможе Правекс Банку розширити співпрацю з міжнародними банками, отримати доступ до нових міжнародних ринків, збільшити обсяги торговельного фінансування завдяки також глобальній присутності Intesa Sanpaolo Group, дочірні компанії якої працюють в комерційному банкінгу в 40 країнах світу».

Програма сприяння торгівлі ЄБРР заснована у 1999 році та була розроблена з метою поширення та сприяння міжнародній торгівлі в країнах Центральної та Східної Європи, Співдружності Незалежних Держав (СНД) та в регіоні Південного та Східного Середземномор’я (СЕМЕД), в межах Центральної та Східної Європи. У 2015 році TFP було розширено на Грецію та Кіпр.

В рамках Програми сприяння торгівлі ЄБРР надає гарантії міжнародним підтверджуючим банкам, приймаючи на себе політичні та комерційні платіжні ризики за міжнародними торговими операціями, які здійснюються банками в країнах, де ЄБРР веде свою діяльність.

Для довідки:

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З моменту початку своєї діяльності в країні в 1993 році банк взяв на себе зобов’язання майже 13,6 млрд євро через 432 проекти в країні.

Правекс Банк є частиною групи Інтеза Санпаоло (Intesa Sanpaolo), провідної банківської групи в Єврозоні, яка є лідером в Італії в усіх сферах бізнесу (роздрібний, корпоративний та управління активами) та присутня у всьому світі.

Правекс Банк працює на ринку з 1992 року і обслуговує українських клієнтів протягом 26 років. Банк надає весь спектр банківських послуг роздрібним, корпоративним та інституційним клієнтам.

Правекс Банк увійшов до складу Інтези Санпаоло у 2008 році.

Intesa Sanpaolo надає послуги 11,8 мільйонам клієнтів через мережу з понад 3 900 філій в Італії з часткою ринку не нижче 12% у більшості італійських регіонів. Група має стратегічну міжнародну присутність, що нараховує близько 1 100 відділень та 7,2 мільйонів клієнтів, включаючи дочірні компанії, які працюють в комерційному банкінгу в 12 країнах Центральної Східної Європи та Близького Сходу та Північної Африки, та міжнародну мережу спеціалістів для підтримки корпоративних клієнтів через 25 країн, зокрема на Близькому Сході та Північній Африці та в тих районах, де найбільш активні італійські компанії.