Що це значить

Міжнародні резерви України упродовж останніх місяців тримаються в межах 21-22 млрд дол. США. У вересні, попри пікові виплати за зовнішнім держборгом, вони дещо знизилися, проте збереглися в зазначеному діапазоні.

Їх обсяг станом на початок жовтня становив 21,4 млрд дол. США.

Минулого місяця уряд і Нацбанк спрямували на обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті майже 2 млрд дол. США, враховуючи зобов’язання за єврооблігаціями та перед МВФ.

Читайте також: Курс долара: розворот чи лише корекція

Близько половини цих витрат було компенсовано за рахунок чистої купівлі валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку.

Сприятливу ситуацію на валютному ринку визначили два фундаментальні чинники: стійкий приплив коштів нерезидентів в гривневий державний борг і рекордне зростання врожайності зернових в Україні.

Отримати $25 на торговий рахунок Weltrade

Що відомо

  • У серпні НБУ купив на міжбанківському валютному ринку 316 мільйонів доларів, або на 300 мільйонів доларів більше, ніж продав.
  • Міжнародні резерви України на 1 серпня склали 21,84 мільярда доларів, що на 5,8% вище показника на початок липня.
  • Національний банк у період з 30 вересня по 4 жовтня купив на міжбанку 42,5 млн доларів і продав 200 млн доларів.
  • Раніше повідомлялося, що Нацбанк збільшив планові обсяги інтервенцій з купівлі валюти на міжбанку до 30 млн доларів на день.