Як працюватиме РРО

За словами Верланова, у населених пунктах, де немає доступу до інтернету, буде діяти спеціальний режим застосування РРО.

Також очільник ДПС пояснив, як працюватиме програмне РРО в разі збою доступу до інтернету. За його словами, передбачається, що такі системи можна буде використовувати в офлайн режимі протягом 36 годин.

«Цього часу має бути достатньо для вирішення питання доступу до інтернету», — зазначив Верланов.

Читайте також: Три головні проблеми нового Закону про РРО і чим це загрожує бізнесу

Після того як доступ до інтернету буде налагоджено, інформація про продажі, здійснені в режимі офлайн, надійде на фіскальний сервер.

За словами Верланова, ДПС розробить програмне забезпечення для застосування РРО. Його використання буде безкоштовним.

Читайте також: Касові апарати — детінізація чи знищення малого бізнесу

Що відомо

  • ВР не змогла скасувати ухвалення двох законів, якими було розширено обов'язкове використання касових апаратів і програмних реєстраторів розрахункових операцій для малого бізнесу з метою детінізації розрахунків.
  • Закон передбачає можливість використання як класичного, так і програмного РРО, відсутність обмежень з боку держави на розробку програмних РРО, реєстрацію програмного РРО через Електронний кабінет.
  • Із 1 жовтня 2020 року буде застосовуватися повний розмір штрафу за незастосування РРО або невидачу чека (100% від суми при першому порушенні і 150% при кожному наступному), які до цього застосовуються в обмеженому розмірі.
  • Багато підприємців виступають проти цих законів, власник інтернет-супермаркета Rozetka навіть заявив про готовність зупинити бізнес.

Читайте також: Маркарова заспокоїла: ФОПам не варто боятися ініціативи по РРО