«Білорусь – наш ключовий торговельний партнер. Товарообіг між нашими країнами за минулий рік перевищив 5 мільярдів доларів. Я згоден з Олександром Григоровичем – ми можемо й повинні подолати позначку 6-8 мільярдів доларів», – підкреслив Зеленський.

За його словами, це завдання адресоване спільній Міжурядовій комісії з торговельно-економічної співпраці. Глава держави додав, що найближчим часом буде оновлена українська частина цієї Комісії.

Читайте також: Україна і Білорусь домовилися про імпорт на 500 мільйонів доларів

Серед пріоритетів у торговельно-економічних відносинах України та Білорусі Зеленський назвав співпрацю у паливно-енергетичному комплексі, інфраструктурних і транспортних проектах, промисловості, виробничу кооперацію, а також взаємодію в аграрно-промисловому комплексі.

На думку президента, країни мають великий потенціал для взаємної модернізації підприємств, спільного виходу на ринки інших країн та участі у багатосторонніх проектах.

«Вірю, що всьому цьому сприятимуть і масштабні зміни в Україні, які позитивно оцінить бізнес-середовище, кредитори та інвестори. Я запрошую білоруських інвесторів до активної співпраці й хочу, щоб історія відносин між Україною та Білоруссю була історією тільки успіху та прогресу», – сказав Зеленський.

«Ми готові вести перемовини про збільшення постачання нафтопродуктів для ваших підприємств. Вважаю, що у майбутньому треба підтримувати спільні проекти у цій сфері», – заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Що відомо

  • За результатами 8 місяців, основним імпортером картоплі в Україну була Білорусь — на $2,73 млн (32,07%).

  • У травні Україна, Білорусь і Литва домовилися про запуск нового контейнерного потяга.