Майборода визнав, що цього літа «Укрбуд» зіткнувся з труднощами, в тому числі фінансовими. Вони були пов'язані з низькою купівельною активністю через сезонний спад, через політичні події, через курс долара.

В цей же час в компанію увійшли нові власники. Але їх прихід – не наслідок цих проблем, а частина їх вирішення. Він дозволить збільшити оборотні кошти, спрямувати їх на будівництво.

«Процес входження нових інвесторів, зміни структури власності не миттєвий, а навколо вже почали сіяти паніку: «Укрбуд» все, лідер будівельного ринку впав, інвестори будуть чекати квартири роками і так далі». Так от, це не має нічого спільного з реальністю. Ті внутрішні зміни, які зараз відбуваються в нашій компанії, не просто не можуть негативно позначитися на її діяльності. Навпаки, вони покликані активізувати подальшу роботу.

Читайте також: Афера з квартирами: Микитасю повідомили про підозру

Ті, хто пильно стежить за нашими будмайданчиками, можуть бачити, як, після зниження активності, тиждень за тижнем нарощуються темпи робіт. На об'єктах стає все більше робітників, і ми поступово повертаємо колишню динаміку. Поступово – тому що не можна просто клацнути пальцями і миттєво матеріалізувати на майданчиках кілька тисяч будівельників, та ще й з усіма необхідними матеріалами. На це теж потрібен час. Не кажучи вже про те, що на окремих майданчиках роботи якийсь час зовсім були припинені через судові тяжби, які в більшості своїй вже закінчилися», — пояснив Майборода.

Топ-менеджер Укрбуду допустив, що компанії доведеться відтермінувати запуск нових проектів, тому що зараз забудовник зосереджений на виконанні вже взятих зобов'язань. Всього у компанії по Києву цілих 26 проектів у роботі. До кінця року вона планує ввести в експлуатацію п'ять.

«Ще шість нових об'єктів заплановані до введення в першому півріччі 2020-го», — розповів Майборода.

Як писав «Мінфін» у Рейтингу столичних забудовників, Укрбуд у першому півріччі 2019 року здав лише 136 квартир в одному комплексі. Для порівняння: в минулому рейтингу Укрбуд займав третє місце – він здав 1092 квартири. Згідно з даними з відкритих джерел, у першому півріччі 2019 року компанія планувала ввести в експлуатацію кілька будинків, але ці плани не були реалізовані.

Що відомо

  • 20 вересня генеральний директор корпорації Укрбуд Девелопмент Олег Майборода повідомив, що екс-президент корпорації Микитась вийшов з будівельного бізнесу. Микитась ж зазначив, що продаж Укрбуд Девелопмент не спонтанний.

Детальніше про ситуацію в компанії читайте у статті «Мінфіну» Ефект «Укрбуду»: що відбувається з великим забудовником і до чого готуватися покупцям квартир.