Що це значить

  • Законопроект пропонує визнати таким, що втратив чинність закон «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».
  • Крім того, пропонує змінити визначення критеріїв об'єктів, що не підлягають приватизації. Зокрема, встановити, що об'єкти права державної власності, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, не підлягають приватизації до повного відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованих територіях.

Що це дасть

Наголошується, що закон сприятиме активізації інвестиційної діяльності в ринковому середовищі, забезпечить рівність прав та інтересів суб'єктів господарювання, громадян та держави за розпорядженням об'єктами державної власності, що сприятиме оптимізації системи управління держмайном.

Читайте також: Іноземців допустять до приватизації українських держпідприємств

Уряд впевнений, що закон забезпечить зняття штучних заборон щодо приватизації державного майна та позитивно вплине на економічний розвиток регіонів.

Історія питання

  • З початку року бюджет отримав 870 мільйонів від приватизації державного і комунального майна.

  • Велика приватизація тимчасово заблокована і, за словами в. о. голови ФДМ, може відновитися вже до кінця 2019 року, а завершитися — протягом найближчих п'яти років.