«Захар Беркут» – це один з найбільш масштабних кінопроектів незалежної України. І я дуже радий, що до його популяризації долучаються найбільші українські компанії. Адже повість Івана Франка є знаковою та дуже важливою для всього українського народу, вона зачіпає теми, важливі для кожного з нас, і особливо в наш час. Я вважаю, що створення пам’ятної монети – дуже символічний крок. Як на монеті викарбовується малюнок, так і в серцях всіх українців закарбовано історію боротьби нашого народу за свободу та незалежність, яку так яскраво описав Франко», – підкреслив Ахтем Сеітаблаєв, режисер фільму «Захар Беркут».

«Ми не вагаючись долучились до популяризації твору «Захар Беркут». Це і глибоко патріотична історична повість, і мотивуюча до перемоги сучасна стрічка про волелюбність нашого народу, про необхідність єдності перед зовнішньою загрозою. Тому ми й сприяли появі в Україні пам’ятної однойменної монети. Для нас це можливість підтримати український кінематограф та промотувати творчість одного з найвеличніших класиків української літератури Івана Франка. Його шанувальники, колекціонери, любителі історії України можуть придбати монету «Захар Беркут» в Ощадбанку. Це дійсно гарний пам’ятний подарунок», – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

На реверсі монети викарбувано сцену з фільму, де герой у бойовому спорядженні оглядає величні карпатські гори. Завдяки застосуванню сучасної технології лазерного матування дизайн монети виглядає багатовимірним і атмосферним. У нижній частині монети – дата світової прем’єри фільму «10.10.2019». Верхню третину реверса займає напис «Захар Беркут», виконаний тим самим шрифтом, що застосовується у фільмі та у всіх матеріалах про нього. На аверсі монети більшість зображень і написів мають дзеркальну поверхню. По центру монети розташовано стилізоване зображення вільного птаха беркута в оточенні силуетів монгольських воїнів.

Щоб гарантовано стати володарем монети «Захар Беркут», Ощадбанк пропонує забронювати її на офіційному сайті за посиланням.

Історичний екшн «Захар Беркут», девізом якого є «У свободі моя сутність!», – сучасне переосмислення української класики, популяризація творчості та ідей українського письменника не лише в Україні, а й у світі. Теми та проблеми, що їх підняв Іван Франко в своєму творі, актуальні й сьогодні. Це динамічне захоплююче кіно, у створенні якого взяла участь велика міжнародна команда, зокрема відомі американські, українські та британські актори.