Що відомо

У судових матеріалах не пояснюється, чим саме зумовлені позовні вимоги підприємства.

Повідомляється, що, розглянувши позов, суд дав заводу Коломойського п'ять днів на усунення недоліків. Зокрема, рекомендував «визначити правову основу пред'явленої до стягнення суми» та «надати копії письмових доказів».

Оформити депозит в Приватбанку

Історія питання

У кінці серпня за ініціативою НЗФС між заводом і Нацбанком було затверджено мирову угоду, яка стосується майнового поручительства за кредитами рефінансування, виданим НБУ Приватбанку до націоналізації.

Завод, який виступав поручителем, погодився погасити кредит Привату в сумі ринкової вартості заставного майна.

Читайте також: Коломойський заперечує переговори з владою щодо Приватбанку

Відповідно до постанови Госпсуду Дніпропетровської області, який затвердив мирову, завод зобов'язався виплатити приблизно ту ж суму, яку зараз вимагає від Приватбанку, — 21,85 млн грн.

Отримати картку «Універсальна» Приватбанку

Мирова угода передбачала можливість погасити суму протягом 12 місяців рівними частинами без комісії. Але завод погасив всю суму достроково, як повідомляли в Нацбанку.

18 вересня ще одна компанія Коломойського пішла на мирову з НБУ і погодилася погасити борг перед НБУ за кредитом рефінансування для Приватбанку.

Читайте також:

20 вересня працівники «Нікопольського заводу феросплавів» пікетували біля головного офісу Приватбанку в Дніпрі. Національний банк прокоментував заяви учасників пікету щодо невиплати їм зарплат.