За його словами, шлях підвищення податкових платежів є неправильним. Держава, на переконання Гончарука, повинна створювати стимули для бізнесу і громадян.

«Ми не плануємо збільшувати податки. Це неправильний шлях. Держава не повинна збільшувати обсяг ресурсів, які вона пропускає через себе», — сказав Гончарук.

Читайте також: У Раді представили реалістичний бюджет-2020. Деталі

Він додав, що перегляд оподаткування в Україні може призвести до втрати довіри інвесторів.

«Ми не плануємо підвищувати податки. Зараз у Верховній Раді зареєстровано багато ініціатив, не до всіх ми маємо безпосереднє відношення. Абсолютно точно, неправильно переглядати умови оподаткування, щодо яких була досягнута певна домовленість. Коли країна говорить, що певний період часу не переглядає оподаткування, а потім робить навпаки, вона втрачає довіру», — зазначив прем'єр.

Що відомо

  • У середині вересня, Гончарук повідомив, що Кабмін планує в наступному році поступово зменшувати податки і зробити їх рівними для всіх платників. За словами прем'єр-міністра, уряд має намір збирати менше податків та більш ефективно їх витрачати.
  • Фактичний показник зростання економіки України у другому кварталі 2019 року на 4,6% в річному вираженні перевищив оцінку Нацбанку, опубліковану в інфляційному звіті за липень.