З якою метою

«Ми будемо сприяти розвитку приватного сектора, який більш потужний і ефективний, ніж державний. Для цього ми проведемо приватизацію, яка дозволить передати сотні суб'єктів господарювання державного сектору ефективним власникам, які створять нові робочі місця і ліквідують корупцію.

Читайте також: Державі треба позбутися непрофільних активів — Зеленський

Це дозволить міністерствам зосередитися на формуванні політики, а не на управлінні власністю. Більше тисячі неефективних підприємств будуть ліквідовані — держава більше не буде витрачати кошти платників податків на підтримку неефективних збиткових підприємств», — йдеться в документі.

Для управління стратегічними державними підприємствами планують створити Фонд національного добробуту.

Читайте також: Іноземців допустять до приватизації українських держпідприємств

«Ми розробимо політику власності із чітким визначенням мети державного володіння та ключових показників ефективності діяльності для всіх державних підприємств.

Ми корпоратизуємо всі державні підприємства, які здійснюють комерційну діяльність, перетворивши їх на акціонерні товариства», — йдеться в програмі.

Кабмін також планує залучити інвесторів у державні банки, щоб зменшити частку держави в банківському секторі до рівня 20%. Зараз вона перевищує 50%.

Що відомо

  • Депутати з фракції «Слуга народу» зареєстрували законопроект, спрямований на визнання таким, що втратив чинність Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».
  • Зеленський запросив американців до участі в приватизації держмайна.