Очікування уряду

«Колеги з авторитетної світової організації приїхали в Україну для того, щоб почати з нами переговори про нову програму на три роки. Це — початок переговорів, які будуть тривати, як мінімум, ще кілька місяців, до того моменту як в грудні, як ми це плануємо, буде підписана нова програма», — сказав він.

Прем'єр додав, що до моменту підписання нової програми буде кілька етапів переговорів. Так, через кілька тижнів ключові міністри уряду України відвідають офіс МВФ у США, де, як очікується, будуть досягнуті попередні домовленості про склад і структуру нової програми.

Читайте також: Гончарук «заспокоїв паніку» навколо програми співпраці з МВФ

Що відомо

  • Місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками роботи заявила, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться в найближчі тижні.
  • Повідомлялося, що місія МВФ вважає недостатнім зростання економіки України. Його стримують слабка бізнес-середовище, корупція, неефективні держпідприємства.
  • Україна домовляється з МВФ про трирічну програму співпраці EFF (програма розширеного фінансування) вартістю 5-6 мільярдів доларів.