Що це значить

«Забезпечення незалежності Національного банку та захист фінансової стабільності залишаються пріоритетом нашого уряду та маркером для наших міжнародних партнерів», — повідомив Гончарук.

Зазначимо, що раніше низка українських ЗМІ повідомляли, що місія МВФ так і не уклала нової угоди з Україною через заяву Гончарука щодо пошуку «компромісу» з колишніми власниками Приватбанку Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим, які хочуть отримати відшкодування або повернути банк назад собі.

Читайте також: Гончарук «заспокоїв паніку» навколо програми співпраці з МВФ

Те, що питання Приватбанку справді стало на заваді у переговорах з місією МВФ частково підтвердив голова Національного банку Яків Смолій.

«Про що у підсумку буде боліти голова в команди МВФ у Вашингтоні? Як мінімум про припинення тиску на реформаторів та збереження фінансової стабільності, яка залежить від перебігу низки судових процесів в Україні і не тільки», — написав Смолій, вочевидь, маючи на увазі суди щодо Приватбанку.

Оформити депозит в Приватбанку

Сам Гончарук вважає, що нову угоду з МВФ Україна підпише протягом наступних декількох тижнів.

Що відомо

  • Однією з причин, через які уряду не вдалося досягти швидких домовленостей з МВФ, називали перспективи розвитку ситуації з Приватбанком.
  • Повідомлялося, що кредитор тримає у фокусі скандал, який виник після публікації інтерв'ю прем'єр-міністра Олексія Гончарука Financial Times. Нагадаємо, FT писав про те, що, за словами Гончарука, Київ хоче досягти компромісу з Ігорем Коломойським про націоналізацію Приватбанку. Пізніше Гончарук спростував цю заяву.