Що це значить

«Кардинальні заходи, вжиті для реструктуризації банківської системи, були критично важливими для економічної стабілізації і відновлення зростання. Проте темпи зростання залишаються недостатньо високими для того, щоб помітно скоротити розрив між рівнем доходів в Україні та в сусідніх країнах. ВВП на душу населення в Україні залишається дуже низьким – лише 20% від середнього показника для ЄС», — йдеться в релізі.

Читайте також: Місія МВФ оцінила стан справ в Україні

Зростання економіки, як вважають експерти МВФ, стримують слабка бізнес-середовище, корупція, неефективні держпідприємства.

«Через погані умови ведення бізнесу рівень залучення інвестицій, зокрема прямих іноземних інвестицій, в Україні значно нижчий, ніж в інших країнах регіону», — повідомили в МВФ.

Також представники місії зазначили, що зростання зарплати повинно відповідати зростанню продуктивності праці для забезпечення конкурентоспроможності.

Що відомо

  • Українська влада розраховує продовжити переговори з МВФ щодо нової програми на щорічному осінньому зібранні країн-учасниць, яке відбудеться у Вашингтоні через два тижні.
  • Україна домовляється з МВФ про трирічну програму співпраці EFF (програма розширеного фінансування) вартістю 5-6 мільярдів доларів.