Що це дасть

  • Таке рішення полегшить доступ українським та міжнародним банкам до роботи на первинному ринку українських ОВДП.

«Макроекономічна стабілізація та постійні зусилля з вдосконалення роботи первинного ринку державних облігацій в Україні сприяли рекордно великим інвестиціям з боку іноземних фондів в цьому році. Співпраця з Bloomberg — це наступний етап у впровадженні найкращих практик у розвитку українського ринку державних облігацій. Підвищення прозорості та обізнаності інвесторів повинно мати позитивний вплив на розширення бази інвесторів та збільшення частки державного боргу у національній валюті», — зазначив Буца.

 Придбати ОВДП на вигідних умовах

Після переходу на використання нової платформи, програмний комплекс Нацбанку ОВДП-online, що застосовувався до цього, продовжить своє функціонування в якості резервної платформи.

Що відомо

  • Систему аукціонів Bloomberg використовується державними агенціями, центральними банками та фінансовими установами для проведення аукціонів в електронному вигляді, а учасники ринку відстежують ці аукціони та вносять заявки на купівлю.

Читайте також: Портфель ОВДП нерезидентів майже досяг 100 мільярдів

  • Система забезпечує безпечне та захищене середовище для випуску та викупу боргових зобов’язань, а також для виконання інших операцій на відкритому ринку — все на єдиній комплексній платформі.

  • Платформа повністю інтегрована з даними, новинами, аналітикою та засобами зв’язку, доступними в Терміналі.

  • Система аукціонів Bloomberg використовується в більш ніж 30 країнах світу.