Ніша мікрокредитування щільно заповнена фінансовими компаніями, що конкурують між собою за можливість запропонувати споживачам свої послуги. На сьогоднішній день в Україні діє близько 100 фінкомпаній небанківського типу, які можна розділити за принципом кредитування: перші працюють виключно онлайн, другі мають мережу невеликих філій у всіх великих містах. Як і в інших фінансових сферах, тут є домінуючі компанії, які задають напрям розвитку для всієї ніші.

Лідери мікрофінансового ринку України

Говорячи про лідерів онлайн кредитування, в першу чергу необхідно сказати про Moneyveo, ця компанія відкрила ринок PDL в Україні в 2013. На даний момент, Moneyveo є № 1 в мікрокредитування.

Mycredit — ще один сервіс, що пропонує онлайн позики українцям. Ця компанія займає друге місце за обсягами видаваних коштів.

Третю позицію в рейтингу ділять CreditPlus і Dinero, — ці компанії з'явилися порівняно недавно, але завдяки агресивній маркетинговій політиці, дуже швидко вибилися в лідери PDL-ринку.

Станом на третій квартал 2019 найбільші обсяги виданих кредитів показав сервіс онлайн кредитування CreditPlus. Згідно з інформацією наданою прес-центром компанії, в період з 28.02.2019 по 31 липня 2019 року було видано 500 тисяч онлайн кредитів. На кінець вересня 2019 CreditPlus зумів наростити обсяги, видавши ще 100 тисяч кредитів, за два місяці подолавши цифру 600 тисяч оформлених позик.

Якщо звернутися до статистики, то, за даними НБУ, з кожним місяцем кількість видаваних мікропозик продовжує збільшуватися. На даний момент кожен третій онлайн кредит оформляється в CreditPlus.Цей факт свідчить про успішну маркетингову стратегію і великі плани компанії. На перший погляд причини популярності компанії не виділяються на тлі таких же мікрофінансових сервісів. Але якщо провести оцінку ефективності, то стає очевидним факт, що популярність і успіх CreditPlus є наслідком наполегливого і скрупульозного аналізу мікрофінансового ринку, розуміння його тенденцій і уміння використовувати фінтех інструменти для досягнення поставлених результатів.

Що пропонує CreditPlus

  1. Швидке оформлення кредиту в будь-якій точці України за 7 хвилин.

  2. Ефективна система знижок дозволяє отримати кредит з індивідуальними умовами і мінімальною процентною ставкою.

  3. Максимальна доступність для всіх категорій населення незалежно від фінансового становища і життєвих обставин.