Кабмін затвердив перший законопроект про відкриття ринку землі в Україні. Про головні зміни, які передбачає закон, розповів прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Кабмін підтримав проект закону про протидію відмиванню доходів

Кабмін підтримав проект закону про запобігання та протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Прийняття цього законопроекту дозволить виконати одну з ключових умов для надання ЄС другого траншу макрофінансової допомоги розміром 500 млн євро в жовтні 2019 року.

Банки отримали право заокруглювати суми касових операцій

Нацбанк з 25 вересня 2019 року поширює на банки право заокруглювати суми касових операцій. Про це повідомляє регулятор.

monobank буде видавати «нагороди» за активність

monobank додав розділ «Нагороди». Тепер клієнти, користуючись додатком і картою, можуть заробляти нагороди за активність. Про це повідомив в Telegram один зі співзасновників компанії Олег Гороховський.

Хто отримає Приватбанк

Черговий крок у вирішенні долі найбільшого банку України буде зроблено наступного тижня. 1 жовтня Господарський суд Києва розгляне позов Ігоря Коломойського про повернення йому акцій Приватбанку і визнання незаконною його націоналізації. «Мінфін» поговорив з фінансовими аналітиками та юристами про можливі сценарії розвитку подій навколо Приватбанку.

Банки-невидимки — банки майбутнього

Банківська індустрія 2030 року буде сильно відрізнятися від того, до чого ми звикли. Про зміну своїх бізнес-моделей фінсектору варто задуматися вже сьогодні.

Хто більше? Депозитні ставки в невеликих банках

Максимальна ставка за річними депозитами у гривні в невеликих банках залишається на рівні 18,5%. Це все ще більше, ніж готові платити вкладникам великі фінустанови. «Мінфін» підготував новий огляд максимальних ставок за вкладами в невеликих банках з депозитним портфелем фізосіб від 250 млн грн до 999 млн грн.