Що відомо

  • За даними НБУ, офшорна компанія Kalouma Holdings Limited була власником 100% акцій Астра Банку, який входив у групу Дельта Банку. Мажоритарним акціонером останнього був Микола Лагун.
  • Суд відмовився задовольнити апеляційні скарги НБУ і компанії Agro Holding (Ukraine) Limited (до яких приєдналися Агропросперіс Банк, Фонд гарантування та ліквідатор Дельта Банку).

  • Таким чином, рішення Окружного адмінсуду Києва, яке було прийнято на користь компанії Kalouma Holdings Limited і скасовував постанову про неплатоспроможності банку, залишилося без змін.

В лютому 2015 року НБУ відніс Астра Банк до категорії неплатоспроможних банків через ризикову діяльність. Після цього власники банку не вжили заходів щодо надання банку фінансової підтримки, зазначав регулятор.

Задовольняючи позов Kalouma Holding Limited у квітні 2019 року, суд першої інстанції (Окружний адміністративний суд Києва) вказав, що в лютому 2015-го на рахунках в Астра Банку лежало 6,13 млн грн, які він міг покрити своїми високоліквідними активами на 8,5 млн грн.