Що відомо

Встановлено, що група ділків організувала протиправний бізнес, який діяв з 2017 року. Зловмисники на замовлення «клієнтів» здійснювали фінансові операції з використанням низки фіктивних підприємств для незаконного переведення в готівку грошей для ухилення від податкового навантаження та виведення їх у «тіньовий» сектор економіки.

Серед замовників протиправних послуг були представники комерційних структур реального сектора економіки Київської області та низка державних підприємств.

Під час санкціонованих слідчих дій у Києві в офісних приміщеннях, в автомобілях і за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили понад 130 печаток фіктивних комерційних структур, держпідприємств і понад 4 млн готівки в різних валютах у гривневому еквіваленті.

Читайте також: ДБР розслідує відмивання коштів через схеми з ОВДП

Крім цього, були виявлені установчі, реєстраційні документи та печатки «офшорних» компаній, які використовували для виведення грошей за кордон, з подальшим псевдоінвестуванням та їх легалізацією шляхом придбання рухомого і нерухомого майна.

Вилучено також комп'ютерну техніку, електронні ключі та носії інформації, що містять фінансово-господарську та бухгалтерську документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.