Що це значить

«Це логічно, багато країн так роблять. Це нормальна історія, яка не під МАУ, не під SkyUp, а під національного українського оператора», — заявив міністр.

За його словами, про прямий компенсації авіаперевізникам обльотів не може йти мови, оскільки таку пропозиція не підтримає уряд.

Читайте також: Україна втрачає ринок транзитних перевезень через держполітику — новий керівник МАУ

«Жодних компенсацій заднім числом або ще чогось подібного. У МАУ є заборгованість перед Украерорухом. Близько 1 млрд грн. Держпідприємство подало позов у суд. МАУ подала зустрічний позов, в якому стверджує, що вони через війну, починаючи з 2014 року, змушені були здійснювати обльоти РФ, і тому вимагають компенсацію», — пояснив Криклій.

З якою кредиткою краще їхати за кордон. Рейтинг карт

Міністр додав, що можна говорити виключно про стимули для українських авіакомпаній, одним з яких є скасування ПДВ на внутрішні авіарейси.

Що відомо

  • Наразі авіаквитки на рейси в межах України обкладаються 20% ПДВ, тоді як рейси за кордон звільнені від оплати цього податку.
  • Питання скасування ПДВ на внутрішні перельоти піднімав ще в 2012 році тодішній міністр інфраструктури Борис Колесніков.