Що пропонують

Відомство пропонує розділити всі «євробляхи» на дві категорії, до яких застосовувати різні ставки розмитнення.

  • У першій категорії, зокрема, будуть більш старі автомобілі, які вже перебувають на території України, до певного об'єму і віку. До такої категорії пропонується встановити єдину ставку розмитнення.
  • У другій категорії — новіші автомобілі, які будуть розмитнюватися за спеціальною формулою.

Голова ГТС Максим Нефьодов підтримав ініціативи Мінінфраструктури та зазначив, що митниця вже працює над тим, щоб до кінця року запустити відповідний калькулятор розрахунку платежів.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк зазначив, що новий законопроект необхідно внести у Верховну Раду до кінця поточного року.

Оформити автоцивілку на вигідних умовах

Що відомо

  • 19 вересня 2019 у Мінінфраструктури відбулася нарада щодо перегляду порядку розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією.
  • У ній взяли участь міністр інфраструктури Владислав Криклій, голова ГТС Максим Нефьодов, народні депутати, представники ДФС та громадських організацій.
  • 12 вересня Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект 1030 про відстрочення на 90 днів застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів (ввезених з 1 січня 2015 року) на територію України.