Що відомо

«Зареєстровані три провадження. Вони відкриті на підставі обґрунтованих висновків НАПК, які ми направили в НАБУ. Вони стосуються недостовірного декларування», — сказав Свириденко.

За його словами, слідчі НАБУ запросили додаткові відомості у НАПК, що стосуються декларацій Смолія, і сьогодні вже отримали доступ до них.

Історія питання

У середині серпня НАПК заявило, що Смолій в деклараціях за 2015, 2016 та 2017 роки вказав недостовірні відомості про вартість частки в трьох нежитлових приміщеннях, доходу, нарахованого йому і дружині у вигляді відсотків, не повідомив про наявність у дружини корпоративних прав.

Також глава НБУ не відбив інформацію про низку земельних ділянок та про кошти на банківських рахунках, стверджують в НАПК.

Смолій прокоментував ці зауваження: «Вчора я отримав рішення НАЗК про недостовірних даних у моїх деклараціях. У висновку йдеться, що наявність конфлікту інтересів не встановлено, а правові підстави для встановлення ознак незаконно збагачення відсутні. При цьому мені дозволено внести необхідні зміни».