Так-сяк ситуація вирішилася, але осад залишився.

З того часу минуло майже 2,5 роки, проте пошук альтернативи 1С — об'єкта заборони президентського указу і раніше залишається предметом активного інтересу користувачів.

Чи є українська альтернатива 1С?

На ринку країни представлено низку продуктів з різним функціоналом — серверні системи, онлайн-сервіси з базовими можливостями ведення обліку на спрощеній системі і повноцінним модулем онлайн-звітності, онлайн-продукти з чималими можливостями ведення обліку, але без модулю звітності.

Проте, серед десятка українських продуктів є, щонайменше, один, що пропонує повний комплект необхідних бізнесу функцій: управлінський, податковий і бухгалтерський обліки, модуль подання звітності та чималий перелік інших корисних можливостей. І все це в варіанті «все-в-одному», в цілодобовому онлайн-доступі, за дуже привабливою ціною.

Мова про онлайн-сервіс Dilovod.

Чи схожий Dilovod на свого російського конкурента функціонально? — Схожий. Хоча б з тієї причини, що в обліку немає великого простору для новацій. Є вимоги законодавства і давно визначені методичні основи, до яких потрібен зручний інтерфейс і правильна автоматизація роботи. Dilovod прекрасно цьому дає раду.

Dilovod буде зручний та корисний і ФОП, і юридичним особам незалежно від того, на якій системі оподаткування вони працюють. Продукт підтримує спрощену і загальну системи оподаткування, працюючи і з ЄП, і з ПДВ.

Разом з тим, український продукт має ряд переваг перед російською колегою — в Dilovod управління підприємством, бухоблік і електронна звітність доступні користувачеві просто зі старту, в той час як у російській розробци для кожної з цих функцій є окрема «коробка».

Чим же корисний Dilovod бухгалтеру, власнику бізнесу та/або його топ-менеджеру?

Dilovod для підприємця

Обираючи альтернативу зошиту для обліку, підприємець мало відрізняється від будь-якого іншого покупця. Його цікавлять доступність максимального переліку функцій за адекватні гроші, плюс простота налаштування і роботи, плюс безпека в усіх її аспектах (зберігання і передача даних, резервне копіювання і т.д.). А з огляду на законодавчі ініціативи, що звучать під куполом Верховної Ради, мабуть вже не один підприємець знову задумався про стійкість бізнесу до випадковостей типу «маски-шоу».

Як відповідь запитам підприємців, Dilovod пропонує цілий перелік аргументів:

  • Швидкий і простий початок роботи в системі. Все зручно і інтуїтивно зрозуміло. Інформативне меню, прості форми. Все можна швидко налаштувати «під себе». Немає величезної маси «галочок і ціфірок», які потрібно проставити для старту роботи.
  • Система доступна у вікні будь-якого інтернет-браузера. А значить, працювати можна навіть з номера котеджу, що загубився на краю світу. Аби був інтернет.
  • Немає головного болю від питання утримання спеціального місця, в якому стоятиме фізичний сервер із встановленою системою. Часто малий і середній бізнес «живе на колесах». Наприклад, інтернет-магазини торгують просто зі складу постачальника. Або утримання офісу не входить в плани підприємця.
  • Не потрібно заглиблюватись у нюанси обслуговування, доробки «формочки» накладних або звітів. Послуг програміста, як у випадку з 1С, користувач Dilovod не потребує.
  • Економія грошей. На зарплаті системного адміністратора, на обслуговуванні програмістами, на початкових витратах (придбання софту) і навіть на електриці! Різниця між ціною послуг Dilovod і витратами компанії на російський продукт може виявитися більш ніж вражаючою.
  • Дуже добре реалізований захист даних як від хакерів, так і від наїздів «маски-шоу». Вся апаратна інфраструктура Dilovod розміщена в сучасному дата-центрі в Німеччині, під захистом законодавства ФРН.

Важливо також те, що команда Dilovod кілька років працює над вдосконаленням продукту і знаходиться в перманентному діалозі зі своїми користувачами — представниками МСБ самих різних індустрій і типів бізнесів, постійно тестуючи нові можливості і функції Dilovod у середовищі тих, для кого він призначений.

Dilovod для бухгалтера

Основні завдання бухгалтера — загальновідомі:

  • обліковувати доходи-витрати завжди знати «де гроши»
  • забезпечити грамотний супровід угод і т. д .;
  • нарахувати та виплатити зарплату;
  • оптимізувати податки;
  • здати звіти так, щоб податкова навіть думок не мала причепитися.

Щоб швидко і якісно робити свою роботу, бухгалтер має відповідні вимоги до інструментів з якими працює — в тому числі і до програмного забезпечення для обліку та подання звітності.

Професіонали бухгалтерського обліку вибирають Dilovod, грунтуючись на таких цінностях продукту:

  • Простота. Система проста як на старті, так і в процесі експлуатації. Dilovod створений за принципом «все-в-одному» — ви керуєте бізнесом, ведете бухгалтерський облік, формуєте звітність і подаєте її онлайн у одному програмному комплексі, одному інтерфейсі, з мінімальними витратами часу і сил.
  • Зручність. Ця якість Dilovod проявляється у численних деталях — інструменти взаємодії з підтримкою, безкоштовна допомога новим користувачам в «переїзді» до Діловоду, цілодобова доступність системи, автоматичні оновлення функціоналу та версій, гарантована відповідність вимогам законодавства та багато іншого.
  • «Людська підтримка». З користувачами системи Dilovod працює служба підтримки, яка складається з фахівців першої і другої лінії. На першій лінії підтримки користувачам нададуть консультацію по функціоналу продукту, основним операціям, проведуть демонстрацію. При необхідності, фахівець служби підтримки сам знайде причину виниклої проблеми і впорається з нею в режимі віддаленого доступу до бази даних клієнта. Фахівці підтримки другого рівня в Dilovod — професійні бухгалтери. Вони працюють з бухгалтером, розуміючи його проблематику і розмовляючи з ним на одній мові.

Dilovod — сучасна, технічно складна IT-система з величезними можливостями. Про її функції і «фішки» можна розповідати довго. Але, як кажуть, «смак червоної ікри неможливо дізнатися на слух, потрібно пробувати».

Спробуйте Dilovod на безкоштовному 14-денному тесті і переконайтеся, що в Україні створили відмінну альтернативу іменитому російському продукту. Тим більш що свіже російське оновлення вже викликало чимало неоднозначних емоцій у середовищі українських користувачів.