1) Результати вчорашнього аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП та необхідність розрахунків по ньому сьогодні. Мінфін продав гривневих облігацій на суму 2,758 млрд гривень при дуже великій зацікавленісті до них з боку нерезидентів. Вони вже вчора продавали валюту під сьогоднішні розрахунки по цим угодам і продовжать це робити й сьогодні. НБУ буде викуповувати надлишок пропозиції долара в резерви через Matching;

2) Початок періоду бюджетних платежів у клієнтів. Компанії до 20-го числа повинні розрахуватися з державою по податках і багато клієнтів будуть продавати валюту, щоб профінансувати ці витрати. Це додасть пропозиції валюти на ринку на фоні зниження попиту (у покупців теж є податкові зобов'язання і зайвої гривні у них немає);

3) Поведінка готівкового ринку та психологічний настрій клієнтів на продовження зміцнення гривні. В обмінниках йде поступове зниження котирувань при низькому рівні попиту на валюту. Це дозволяє формувати падаючий тренд як за безготівковим, так і готівковим доларом.

А закріплення позицій нацвалюти нижче 24,80-25,00 гривень за долар формує продовження ревальваційних очікувань у населення та бізнесу.

 Отримати $25 на торговий рахунок Weltrade

Початок бюджетних платежів і необхідність розрахунків по аукціону за придбані облігації відіб'ється на статистиці торгів 18 вересня. «Мінфін» очікує на сьогодні обсяг операцій на міжбанку в межах до 310 млн доларів при укладанні до 640 угод. Спекулянти продовжать спроби покачати курс із загальним настроєм на падіння котирувань.

Курс долара за нашими прогнозами у середу буде перебувати в межах коридору 24,55-24,80 гривень.

Нижче цього порога котирування не підуть через виходи Нацбанку з викупом надлишків долара на торгах та підтримки регулятором таким чином американської валюти.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 24,55-24,70 і продаж 24,72 -25,03 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 24,60-24,70 гривень та продаж 24,745-24,80 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram