Що це значить

«Завдяки розвиненості європейського ринку газу та незважаючи на ризики переривання транзиту газу Росією взимку, ми вже сьогодні законтрактували необхідні обсяги нам з фізичною поставкою у I кварталі наступного року. Ми провели якісну підготовку до опалювального сезону, закачали додаткові обсяги газу у сховища, підготували систему до роботи без транзиту, законтрактували фізичні поставки газу, які не залежать від дії „Газпрому“. Це дозволяє нам бути впевненими в тому, що взимку в Україні буде тепло, що б не робили наші північні колеги», – цитує прес-служба директора з інтегрованого газового бізнесу «Нафтогазу» Андрія Фаворова.

Читайте також: Нафтогаз пропонує українцям закупити газ за літніми цінами

Повідомляється, що «Нафтогаз» розглядає ще кілька пропозицій європейських трейдерів на поставку газу після нового року і скористається ними в разі комерційної доцільності.

Що відомо

  • «Нафтогаз України» планує до наступного опалювального сезону істотно збільшити запаси газу в ПСГ – до 20 мільярдів кубометрів, щоб нівелювати негативні наслідки можливого припинення транзиту російського газу через Україну з 1 січня 2020 року.
  • До початку опалювального сезону 2018-2019 років Україна накопичила у ПСГ 17,2 мільярда кубометрів газу, що є рекордним показником за останні шість років.
  • НАК «Нафтогаз України» розрахував нову ціну на природний газ для потреб населення та інших споживачів — порівняно із серпнем вартість газу зменшиться на 3,4%.