Гончарук повідомив FT, що Зеленський хотів би домовитися з Коломойським про вирішення питання з найбільшим банком України — Приватбанком, який був націоналізований в 2016 році.

«Я повністю переконаний, що зараз нам потрібно зосередитися на зростанні і шукати спільні рішення, а не витрачати наші ресурси на знищення один одного. Тому я дуже позитивно ставлюся до будь-якої риторики, спрямованої на пошук компромісу», — сказав Гончарук в інтерв'ю.

Водночас Міжнародний валютний фонд (МВФ) розцінює відступ від націоналізації Приватбанку як негативний сигнал, що ставить під загрозу його резервну програму в обсязі $3,9 млрд, зазначено в публікації.

«Яке рішення ми не знайшли б, ми маємо знайти його разом із МВФ», — зазначив Гончарук.

Що відомо

  • Коломойський заявляв, що в спорі про націоналізацію Приватбанку готовий задовольнятися сатисфакцією за обвинувачення на його адресу та мировою угодою і бачить для цього хороше вікно можливостей. Однак деталей можливої угоди не уточнив.

  • Раніше Коломойський заявляв, що не має наміру повертати собі націоналізований Приватбанк, але хоче повернути капітал у 2 мільярди доларів.

  • У травні суд об'єднав п'ять позовів Коломойського до НБУ і Привату.

  • 18 квітня Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною націоналізацію Приватбанку, яку провела держава в грудні 2016 року.

Оформити депозит у Приватбанку