За його словами, до 2022 року 8 -10 відсотків банківських карток в Україні будуть випущені платіжною системою UnionPay. Обсяг транзакцій, за планами системи, досягне 500 млн доларів США на рік. Платіжна система розраховує залучити 15-20 банків партнерів.

Найближчим часом UnionPaу планує завершити всі реєстраційні процедури в Україні для проведення фінансових операцій. До кінця цього року Unionpay планує розробити локальний прайслист своїх послуг.

До 2021 року покриття банкоматів та платіжних терміналів у яких можна буде користуватись картками Unionpay в Україні має становити 85-95 відсотків, повідомив Олексій Шевцов.

Компанія планує реалізовувати в Україні і свої інноваційні технології. Зокрема, використання QR-коду для здійснення платежів, що набуло значної популярності в Китаї та країнах Південно-Східної Азії.

«Одночасно з запуском еквайрингу ми почнемо проект з турфірмами Китаю, щоб направити сюди туристичний потік з Китаю, та залучити китайську бізнес-спільноту для ведення бізнесу в Україні», — заявив.

На прикладі Турції такий туристичний проект дозволив додатково залучити у 2018 рокці 1,5 млн туристів з країн Центральної Азії, переважно Казахстану, що вдвоє більше ніж роком раніше", — заявив Олексій Шевцов.

Власники карти UnionPaу отримають ексклюзивні умови по купівлі авіаквитків, прожванню в готелях, харчуванню, шопінгу та інше.

Що відомо

  • Платіжна система China UnionPay створена у 2002 році з ініціативи державної ради та Народного банку Китаю.
  • Зараз вона вважається найбільшою у світі за кількістю випущених карток – близько 7 мільярдів. Переважну більшість із них випущено в Китаї. У інших країнах світу випущено близько 120 мільйонів карток системи.