Головна новина, яка зробить сьогоднішній день на ресурсному і валютному міжбанку України — результати вчорашнього аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП та розрахунки по ньому.

Розрахуватися треба сьогодні і покупцям облігацій знадобиться як гривня, так долар. Мінфін зміг розмістити ОВДП на дуже велику суму — в еквіваленті 16,5 млрд гривень (на 2,824 млрд гривень і на 546,8 млн доларів).Тому обсяги руху ресурсів сьогодні будуть значними. Не дарма коррахунки банків на ранок середи вже зросли відразу на 12,39 млрд гривень — до 56,7 млрд. Основний приріст цієї ліквідності сьогодні піде на рахунки Мінфіну України як оплата за куплені ОВДП.

Нерезиденти будуть сьогодні знову дуже активні на нашому ринку, але тільки частина валютних ресурсів пройде через межбанк. Справа в тому, що за куплені валютні облігації иноземці розрахуються безпосередньо в доларі. А ось продавати валюту вони будуть тільки в тих сумах, які їм не вистачає на оплату гривневих паперів.

Місцеві компанії сьогодні продовжать проводити тільки свої поточні господарські операції і будуть активно купувати та продавати валюту на міжбанку для забезпечення своїх зовнішньоекономічних угод. А також готуватися до майбутніх авансових розрахунків з персоналом за першу половину вересня і подальшим податковим платежам.

 Отримати +25$ на торговий рахунок Weltrade

Спекулянти продовжать працювати як в форматі «в дві сторони», так і намагатимуться покачати курс протягом дня, підлаштовуючись під дії великих гравців.

За рахунок операцій на валютному ринку за розрахунками за куплені вчора на аукціоні ОВДП — «Мінфін» очікує в середу статистику торгів в межах до 310 млн доларів при укладанні до 630 угод і прогнозує досить широкий коридор по долару на міжбанку в межах 24,75-25,05 гривень.

НБУ знову буде викуповувати надлишок пропозиції на торгах через Matching, чим утримає курс американської валюти від обвалу нижче 24,75 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 24,70-24,90 і продаж 24,97-25,20 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 24,80-24,91 гривень та продаж 24,95 -25,15 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram