Основні цифри

  • Повідомляється, що українці самостійно визначили до сплати майже 3,4 млрд грн податку на доходи фізосіб і майже 485 млн грн військового збору.

Найбільше задекларовано іноземних доходів — 18,8 млрд грн. Порівняно з аналогічним періодом 2018 року, цей показник збільшився в понад два рази, або на 11,2 млрд грн.

У цілому спостерігається збільшення порівняно з минулими роком за всіма видами доходів.

Читайте також: Що задекларував новий прем'єр-міністр: без квартири, але з мільйонами

Значну суму складає і такий показник, як інші оподатковувані доходи — 15,6 млрд грн, спадщина та дарування — 7,5 млрд грн, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна — 6,1 млрд грн, доходи від здачі майна в оренду — 2,3 млрд грн та інвестиційні доходи — 2 млрд грн.

У ДПС відзначають, що, незважаючи на завершення кампанії по декларуванню, не припиняють роботу із залучення до декларування тих громадян, які зобов'язані були подати декларації про майновий стан і доходи і не зробили цього.

Читайте також: Смолій прокоментував «незадекларовані» 18 мільйонів

У податковій нагадують, що за неподання в строк податкової декларації платник податків несе відповідальність, встановлену законодавством. Крім того, відсутність декларації може стати підставою для проведення документальної перевірки.

Що відомо

  • Найбільша кількість осіб, які отримали доходи понад мільйон гривень, в Києві — приблизно 35% від загальної кількості.
  • Раніше економісти оцінили збиток для бюджету від податкових схем. Повідомлялося, що держбюджет України найбільше недоотримує коштів через схеми на митниці, виплати зарплат у «конвертах» та виведення прибутків у офшори.
  • В Україні можуть скасувати військовий збір. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Богдан.