«Але головна ідея — Міністерство соціальної політики повинне збільшувати рівень підтримки найбільш уразливих верств суспільства. При цьому ми повинні створювати та посилювати існуючі стимули до роботи для працездатного населення», — повідомила Соколовська.

За її словами, Мінсоцполітики наразі розглядає багато нових ініціатив щодо зміни системи виплат допомоги соціально незахищеним українцям.

Зокрема, у відомстві планують запровадити систему Е-social (централізована електронна система з управління соціальною підтримкою населення).

Що відомо

  • Раніше пропонувалося змінити критерії для визначення отримувачів субсидій, щоб нараховувати субсидії більшій кількості українців.
  • Також повідомлялось, що виплату субсидій у грошовій формі вирішили продовжити і після опалювального сезону.
  • 12 березня українцям, які не отримують пенсії, почали виплачувати субсидії грошима. Пенсіонери почали отримувати субсидії у грошовій формі від початку березня. Тим, у кого немає банківської картки субсидія разом з пенсією прийшла готівкою через Укрпошту.

Монетизація субсидій — це перехід до моделі, коли призначені населенню субсидії виплачуються у грошовій формі, а не у вигляді знижки у тарифах.