Що відомо

  • 10 вересня компанія підписала рамкову угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), згідно з якою 70% залучених грошей будуть спрямовані на модернізацію залізничної інфраструктури міжнародних транспортних коридорів TEN-T.
  • Ще 30% коштів компанія направить на оновлення засобів диспетчерської сигналізації та зв'язку, а також на удосконалення системи контролю залізничного трафіку.
  • «Укрзалізниця» 2 липня 2019 року розмістила 5-річні євробонди на 500 мільйонів доларів під 8,25% річних. Організаторами розміщення виступили JP Morgan і інвесткомпанія Dragon Capital.

Читайте також: Євробонди «Укрзалізниці» допущені до обігу в Україні

«Укрзалізниця залучає від ЄБРР $100 млн за найнижчою за вісім років ставкою. Ми не тільки декларуємо принципи вільної конкуренції та відкритості, найближчим часом ми почнемо активне реформування в сфері залізничних перевезень і безпосередньо на Укрзалізниці. Співпраця з ЄБРР є сигналом для інших міжнародних партнерів, з якими ми готові разом втілювати реформи в життя», — прокоментував угоду міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Що це дасть

  • Завдяки кредиту компанія зможе залучити додаткові транзитні вантажі, зменшити час проходження по території України і, як наслідок, збільшити фінансові надходження.