«Україна продемонструвала можливість вчасно отримати доступ до зовнішнього фінансування державного бюджету, покращивши макроекономічну стабільність та зменшивши державний борг, в той час як скорочення виборчого періоду зменшило політичну невизначеність», — йдеться у повідомленні.

Fitch прогнозує подальші позитивні зрушення в кредитоспроможності держави, зважаючи на очікування в продовженні макроекономічної політики та зобов’язання нового уряду проводити структурні реформи та взаємодіяти з міжнародними фінансовими організаціями.

Основними факторами, які можуть окремо або разом вплинути на підвищення рейтингу в майбутньому, є наступними:

  • підвищення рівня міжнародних валютних резервів та гнучкості зовнішнього фінансування;
  • вдосконалення структурних показників, таких як стандарти державного управління;
  • перспективи більшого економічного зростання при збереженні покращеної макроекономічної стабільності;
  • подальше зменшення державного боргу та покращення структури боргу.

Читайте також: Fitch підтвердило рейтинг Приватбанку зі стабільним прогнозом

«Довгоочікуване підвищення кредитного рейтингу України стало можливим завдяки макроекономічній стабілізації, зменшенню державного боргу та зменшенню політичних ризиків. Це означає, що довіра до України зростає, а ризики, пов’язані з нашою кредитоспроможністю зменшуються. І, найголовніше, що вартість запозичень буде знижуватися», — сказала міністр фінансів Оксана Маркарова.

Чому це важливо?

  • Підвищення рейтингів таких агенств означає більше довіри до економіки, більше інвестицій, та меншу вартість капіталу (відсоткові ставки позик, кредитів, тощо).

Що відомо