Що це значить

«Вже в наступному році ми можемо отримати бюджет майже 64 млрд грн. В 2021-му — понад 68 млрд., А в планах на 2022-й — 71,5 млрд грн, — зазначив Віталій Кличко. — Для порівняння, в 2015 році бюджет столиці становив 31 млрд грн. Сьогодні, завдяки ефективним змінам в управлінні містом, ми отримали на цей рік бюджет більше 58 млрд грн».

4 вересня уряд схвалив подання президенту про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА. Тепер рішення за главою держави.

У 2020-2022 роки прогнозується зростання валового регіонального продукту на 4,5-5,7% в рік.

За рахунок чого збільшать надходження

  • Збільшити надходження до бюджету планують, зокрема, за рахунок проведення конкурсів на приватизацію об'єктів комунального майна та конкурсів на оренду торгових майданчиків.
  • Також очікується стабільне зростання надходжень від плати за землю. Крім того, традиційними наповнювачами бюджету залишаються надходження податку на доходи фізичних осіб та надходження єдиного податку.

Читайте також: Рейтинг київських забудовників

Як повідомив директор Департаменту фінансів КМДА Володимир Репік, зміни до Бюджетного кодексу передбачають, що з 2020 року середньострокове бюджетне планування для всіх місцевих бюджетів є обов'язковим.

Що відомо