Цілі уряду

Глава уряду назвав п'ять своїх цілей на посаді:

1. Зростання ВВП у перший рік на 5 %, а протягом наступних чотирьох — мінімум на 7 %, що призведе до створення 1 млн робочих місць.

2. Розвиток інфраструктури і зв'язку: відновлення 24 000 км доріг, 15 аеропортів і п'яти морських портів, запуск внутрішніх водних шляхів, покриття території України швидкісним інтернетом.

3. Забезпечення українців високим прожитковим мінімумом, який врахує витрати, зокрема на комунальні послуги. «Те, що зараз називають прожитковим мінімумом, на нього вижити неможливо. А якщо вижити на це неможливо, то це вже не прожитковий мінімум. Плюс ми будемо працювати над тим, щоб цифри в платіжках зменшилися», — обіцяє прем'єр.

Читайте також: Що задекларував новий прем'єр-міністр: без квартири, але з мільйонами

4. Суттєве зменшення шкідливих викидів. «Екологічне питання у нас точно в пріоритеті. Потрібно підтримувати розвиток відновлюваної енергетики і скорочувати енерговитрати. Потрібні інвестиції в комплексну систему енергетичної та екологічної ефективності», — зазначив Гончарук.

Читайте також: В Україні введуть податок на шкідливі викиди в навколишнє середовище

5. Держава в смартфоні. 2020‑й буде роком цифровізації країни. З 1 жовтня цього року уряд вже планує відмовитися від паперового документообміну між державними органами влади.

Що відомо

  • Новий уряд почне проводити податкову реформу навесні 2020 року. А оновлена податкова система набуде чинності вже з 1 січня 2021 року.
  • Раніше прем'єр-міністр обіцяв, що після проведення податкової реформи оподаткування в Україні спроститься для всіх підприємців, тому їх можна буде назвати «спрощенцями».
  • Щодо цін на газ, Гончарук заявляв, що уряд не повинен втручатися адміністративними рішеннями в ціноутворення, у тому числі на енергоносії.