Драйвери зростання економіки

  • Два основні чинники є причинами економічного зростання: продуктивність праці і прямі іноземні інвестиції. На цьому й зосередиться уряд.

За словами прем'єра, збільшувати продуктивність праці за рахунок утворення і технологій, тому держава буде підтримувати ці напрями.

Щодо інвестицій, то, як зазначив Гончарук, його не варто чекати країні, в якій не діє система захисту права власності. Тому держава повинна подолати низку негативних явищ, передусім - рейдерство.

Читайте також: Дубілет повідомив про перші перемоги в боротьбі з рейдерством

Крім того, Кабмін планує зменшити роль держави в економіці, щоб створити конкурентне середовище. Допомогти в цьому повинна приватизація. Відкритим залишається питання здешевлення вартості кредитних ресурсів для населення та бізнесу.

Що відомо

  • Раніше президент Зеленський заявив, що з новим урядом «доведеться попрощатися», якщо він не врегулює проблему високих тарифів на комунальні послуги, а також досягти того, щоб відсотки за кредитами були нижчі.
  • У свою чергу прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що в наступні п'ять років економіка України має зрости щонайменше на 40%.