1) Вихідний в США (День Праці). Американські банки не працюють сьогодні і всі угоди по долару український ринок буде проводити ТОМом (розрахунки в гривні сьогодні, поставка долара — завтра). Це не цікаво більшості клієнтів й вони перенесуть свої угоди в доларі відразу на завтра;

2) Перший день місяця — традиційно в цей день компанії підводять підсумки минулого звітного періоду і визначаються з новими планами. Це також знижує обсяги реальних операцій на міжбанку у цю дату.

Зазвичай в цей день у спекулянтів на низьких обсягах і малоактивному ринку з'являється можливість покачати курс при здійсненні невеликих за сумами угод. І «Мінфін» очікує періодичних сплесків курсових коливань протягом дня в ті моменти, коли спекулянти будуть намагатися «розгойдати» котирування.

Обсяг операцій на міжбанку по дню істотно знизиться і складе до 160-180 млн доларів при укладанні 430-470 угод.

Дещо пожвавить ринок завтрашній аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП в частині дій тих нерезидентів, хто вирішить сьогодні незважаючи на умови ТОМ — продавати валюту під майбутні купівлі облігацій, але особливого обсягу від таких угод очікувати не варто.

Готівковий ринок продовжить працювати в режимі «з обороту» з невеликим спредом між купівлею і продажем валюти у межах 15 копійок по долару і до 22-25 копійок по євро.

«Мінфін» на сьогодні прогнозує коридор по долару у межах 25,10-25,30 гривень з періодичними спекулятивними сплесками котирувань. З огляду на роботу міжбанку по долару на ТОМі — більшість великих операторів переключиться сьогодні на роботу через євро, де розрахунки проходять у звичному для них форматі «день-у день».

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 24,90-25,14 і продаж 25,17-25,33 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 25,00-25,10 гривень та продаж 25,158-25,20 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram