Що це значить

«У нас на наступний рік готується стратегія по дорогах. Ми очікуємо, що кожен рік ми будемо значно збільшувати фінансування на будівництво доріг. Додаткові кошти ми плануємо отримати завдяки наведення порядку зі сплатою акцизів — потрібно прибрати „тінь“ з ринку паливно-мастильних матеріалів… У нас дуже багато заправок, з яких бюджет нічого не отримує. Ці гроші будуть у Дорожньому фонді», — сказав Гончарук.

Він додав, що хотів би удвічі збільшити запланований минулим урядом обсяг фінансування дорожніх робіт на 2020 рік (75 млрд грн).

Читайте також: За станом доріг можна буде стежити через смартфон

«Я хотів би удвічі більше (бюджет Дорожнього фонду на 2020 рік, який пропонував минулий уряд – ред.), але про реальні цифри поговоримо тоді, коли буде програма. Вона повинна бути через місяць», — зазначив прем'єр.

Оформити автоцивілку на вигідних умовах

«Також нам потрібно навчитися ефективніше працювати з нашими міжнародними фінансовими організаціями, тому що ми, за різними оцінками, вибираємо дуже незначну кількість коштів, яку ми могли б обирати. У нас є дешевий ресурс, просто потрібно навчитися з ним працювати», — підсумував він.

Що відомо

  • Кабмін спрямував 1,920 млрд грн і нерозподілені витрати 2019 року в розмірі 94,142 млн грн на розвиток автодоріг. Рішення про це було прийнято на засіданні Кабміну 14 серпня.

  • Мінрегіон в поточному році профінансує 500 об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури у громадах.

  • За словами екс-міністра інфраструктури Володимира Омеляна, на ремонт всіх доріг в Україні буде потрібно десять років і 1 трильйон гривень.