Київ-Варшава: 51 рейс на тиждень

У Варшаву рейси виконують дві мережеві авіакомпанії і два лоу-коста, пов'язуючи між собою аеропорти Бориспіль і Жуляни з аеропортами Шопена і Модлін.

Найбільшу частоту має LOT (27 рейсів в тиждень), далі йде МАУ (14 рейсів на тиждень). Лоу-кости Wizz Air і Ryanair виконують по сім і три рейси на тиждень відповідно.

Київ-Мінськ: 49 рейсів в тиждень

Між Києвом і Мінськом літають лише дві авіакомпанії МАУ (14 рейсів на тиждень) і «Бєлавіа» (35 рейсів в тиждень), що не заважає цьому напрямі займати другий рядок рейтингу з результатом 49 рейсів в тиждень, лише трохи поступаючись Варшаві.

Київ-Тель-Авів: 41 рейс на тиждень

Польоти між Києвом і Тель-Авівом виконують дві авіакомпанії МАУ (27 рейсів в тиждень) і El Al (14 рейсів на тиждень). Серед українських авіакомпаній право на польоти з Києва до Тель-Авіва має також YanAir, але зараз авіаперевізник не літає по цьому маршруту. Допуск інших українських авіакомпаній обмежений існуючою квотою на польоти.

Київ-Відень: 39 рейсів в тиждень

Столиця Австрії увійшла до списку напрямків з Києва, на яких конкуренція обвалила ціни на квитки.

Така кардинальна зміна цінової політики на цьому напрямку відбулася після допуску двох лоу-костів: Wizz Air і дочки Ryanair — Laudamotion.

Київ-Рига: 39 рейсів в тиждень

З початком літньої навігації польотів airBaltic, що має основний хаб в Ризі, збільшила свою присутність на маршруті Київ-Рига з 19 до 24 рейсів в тиждень. Також на лінії представлені МАУ (13 рейсів в тиждень) і лоу-кост Wizz Air (2 рейси на тиждень).

Київ-Франкфурт: 38 рейсів в тиждень

В 2018 році Україна і Німеччина значно розширили квоту на лініях Київ-Франкфурт, Київ-Мюнхен і Київ-Берлін з 28 до 52 рейсів сумарно за трьома маршрутами на тиждень для кожної із сторін.

Київ-Стамбул: 38 рейсів в тиждень

Довгий час квота на польоти між Києвом і Стамбулом дозволяла авіакомпаніям обох сторін виконувати не більше 16 рейсів на тиждень. У 2018 році квота була розширена до 24 рейсів на тиждень.

Київ-Париж

Лінія Київ-Париж довгі роки мала обмеження на допуск нових авіаперевізників. Ситуація змінилася в 2019 році, коли на маршрут спочатку допустили французьку Aigle Azur, а потім і український лоу-кост SkyUp.

Польоти між Києвом і Парижем тепер виконують чотири авіакомпанії МАУ і Air France (14 рейсів на тиждень), Aigle Azur і SkyUp (по три рейси на тиждень). Тоді як перші дві літають з Борисполя в аеропорт Шарля-де-Голля, Aigle Azur базується в аеропорту Орлі. SkyUp ж у вересні має намір перенести обслуговування паризьких рейсів з аеропорту Шарля-де-Голля в аеропорт для бюджетних авіакомпаній Бове.

Київ-Лондон

З представлених у списку маршрут Київ-Лондон є найбільш протяжним. Зараз на ньому представлені відразу чотири авіакомпанії, які обслуговуються у всіх чотирьох ключових аеропортах британської столиці.

У даній статті вказана частота польотів, яка планується до виконання у вересні 2019 року, виходячи з офіційних даних у розкладі авіаперевізників і їх системах бронювання.