Олігархів більше нема

«Олігархів більше нема — ми померли! Нам потрібно вперед дивитися. У нас великі цілі та завдання. Є нова влада, новий президент. Я впевнений, що у нього нема і не буде своїх новоявлених Ахметових, Коломойський, Пінчуків…», — заявив Коломойський.

Він також додав, що українські олігархи державі потрібні лише у тому випадку, якщо вони можуть щось створювати. Також Коломойський розкритикував Ріната Ахметова за формулу «Роттердам+», водночас заявивши, що має з ним «чудові відносини».

Підприємства з «поганою екологією» — націоналізувати

Також Коломойський розкритикував металургійний бізнес Ахметова та Вадима Новинського — «Метінвест». Зокрема, він запропонував підвищити цій компанії ренту за видобуток залізної руди, яку, на думку олігарха, експортують до Китаю, замість того, щоб продавати українській промисловості.

Читайте також: Коломойський розповів про зв'язки з російським бізнесом

Водночас Коломойський виступив за націоналізацію державотворчих компаній, які забруднюють довкілля, зокрема «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Нагадаємо, що у самого Коломойського в Україні також є металургійний бізнес, зокрема «Нікопольський завод феросплавів». За словами олігарха, це підприємство «витрачає мільйони доларів у газоочистку», і виробництво на його заводі «не шкідливе».