Що це значить

«Ціни реалізації природного газу для споживачів, які підпадають під дію спеціальних обов'язків, розраховані відповідно до п. 12 положення про ПСО з 1 листопада по 31 грудня — розраховані у відповідності з постановою Кабінету Міністрів від 19 жовтня 2018 № 867 „Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу“ і становить 7 184,8 гривень/тис. куб. м без ПДВ», — йдеться в пояснювальній записці до проекту фінплану.

Читайте також: Ціна на газ: Як будуть платити регіони (карта)

При цьому у записці повідомляється, що ціна газу за ПСО з 1 червня по 31 жовтня буде на рівні прогнозованої ціни імпортованого газу без вартості входу в газотранспортну систему (ГТС) України.

Що відомо

  • Ціна для споживачів, які не потрапляють під дію ПСО, «Нафтогаз» встановлює самостійно, вона складе 7 479,6 гривень/тис. куб. м (без ПДВ).
  • Нафтогаз у серпні знизили відпускні ціни на газ для населення до 4 653,544 грн/тис куб. м без ПДВ. Це приблизно на 5,14% нижче, ніж у липні, коли ціна становила 4 905,675 грн/тис куб. м без ПДВ.