«Ми плануємо прибрати корупційні пільги, взагалі всі корупційні пільги, які надавалися через «особливі» відносини між бізнесом і владою», — пояснив він.

Як приклад корупційних пільг, Гетманцев назвав пільги на деякі енергоносії. У тому числі мова йде про ренту на видобуток руди, вугілля, екологічні податки, додав Гетманцев.

«Ми не проти дотацій і пільг, але щоб у коня був корм. Якщо через пільги для авіабудування бюджет недоотримує десь 1 млрд грн в рік, а скільки у нас літаків випущено? Жодного», — пояснює депутат.

Компанії, які беруть пільги, повинні брати на себе відповідальність: або повернути пільги «живими грошима», або дати певний приріст обсягів виробництва, робочих місць, додав він.

Пільги збитковим підприємствам Гетманцев при цьому вважає безглуздими. Підтримки потребують недостатньо розвинені з різних причин галузі, говорить він.

Якщо у бізнесу є бажання і потенціал — він повинен отримати підтримку. Але якщо підприємство вже досягло певного рівня продажів і стало майже монополістом на ринку, мета держави — розвиток його конкурентів, вважає Гетманцев.

Влада також хоче декриміналізувати ст. 205 КК про фіктивне підприємництво і підняти нижню планку залучення ст. 212 про ухилення від податків.