Що це значить

Як зазначив Путін, реальні доходи росіян ростуть занадто повільно, навіть з урахуванням збільшення зарплат, що, за його словами, не може не викликати занепокоєння.

Повідомляється, що реальні грошові доходи росіян у другому кварталі 2019 року знизилися в річному численні на 0,2%, а за підсумками першого півріччя — на 1,3%.

Читайте також: Світові платіжні системи можуть піти з Росії — ЗМІ

«Інфляція поступово наближається до цільового орієнтиру, і зараз вона приблизно 4,5% в річному вираженні. Але навіть на цьому фоні і з урахуванням збільшення зарплат в економіці реальні доходи людей ростуть повільно», — заявив Путін.

Читайте також: У Росії стверджують, що Україна — один з трьох її найбільших боржників

Він нагадав, що ВВП за підсумками першого півріччя 2019 року зріс на 0,7% в річному вираженні, а промислове зростання за сім місяців склало 2,6%. За словами Путіна, влада повинна вжити заходів для інтенсифікації росту економіки.

Згідно з даними Росстату, реальні розміщувані грошові доходи росіян (доходи з відрахуванням обов'язкових платежів, скориговані на інфляцію) у другому кварталі 2019 року знизилися в річному вимірі на 0,2%, а за підсумками першого півріччя — на 1,3%.