Як зазначається, при цьому майже 60% усього прибутку банків сформував Приватбанк - 18,3 млрд грн.

У ІІ кварталі продовжилося збільшення обсягу кредитного портфеля фізичних осіб, яке склало 2,2 млрд грн (з 1 січня 2019 – 4,6 млрд грн), що було зумовлено зростанням споживчого кредитування.

Продовжилась і тенденція зростання коштів населення в банках. Так, у ІІ кварталі їх обсяг зріс на 4,5 млрд грн.

Відповідно до плану реформи корпоративного управління державних банків, яку Міністерство фінансів України розпочало у 2015 році, у всіх банках державного сектору у другому кварталі 2019 року було проведено прозорі конкурси за найкращими міжнародними практиками.

Відбір кандидатів на посади незалежних членів здійснювали компанії з добору персоналу, обрані на конкурсних засадах, а фінальне оцінювання — комісія, до складу якої увійшли представники від Верховної Ради, Президента, Кабміну. Конкурси відбувалися у повній відповідності до вимог законодавства України та з урахуванням рекомендацій міжнародних фінансових організацій, у тому числі Світового банку, МВФ, ЄБРР, IFC.

Що відомо

  • За 7 місяців 2019 року платоспроможні банки отримали 36,7 млрд грн чистого прибутку, що у 3,7 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (9,8 млрд грн).