Сума в 10 тисяч доларів, а це майже 260 тисяч гривень, дає більше можливостей для інвестування. Її можна вкласти не в один інструмент, а диверсифікувати ризики, використовуючи різні об'єкти інвестування.

Але не забувайте, що, інвестуючи суми від 150 тисяч гривень, вам доведеться підтвердити джерело походження коштів, а саме надати документи, що підтверджують законність їх отримання. Це норма закону.

Варіанти інвестування

  1. Сума в 10 тис. доларів або її гривневий еквівалент дозволяє купити валютні або гривневі ОВДП. Рекомендована мінімальна сума такої інвестиції, з урахуванням всіх комісій при оформленні, становить 100 тис. гривень.
  2.  Є можливість інвестування всієї суми або частини коштів в інвестиційні фонди в Україні або за її межами. Наприклад, прибутковість нашого фонду облігацій з моменту його створення в 2011 році становить 30,46% в гривні.
  3.  Індексні фонди, що інвестують в закордонні фондові індекси також є одним з найбільш привабливих інструментів для довгострокового інвестування. Прибутковість за останні 10 років найбільшого фонду SPDR S&P 500 ETF Trust, який повторює динаміку індексу S&P 500, становить 14,17% річних в доларах.

Перевагами цих інвестицій є:

  • можливість отримання більш високого доходу
  • відсутність необхідності самостійно управляти «портфелем».

Серед недоліків:

  • вищі ризики і витрати, пов'язані з відкриттям і обслуговуванням рахунку в цінних паперах
  • витрати чи комісії посередників, пов'язані з придбанням цінних паперів фонду.

4. Сума в 10 тисяч доларів дає можливість відкрити торгівельний рахунок в зарубіжних брокерських компаніях, що надають доступ до широкого спектру фінансових інструментів.

До переваг відноситься:

  • великий вибір варіантів для інвестиції — від акцій до опціонів і структурованих продуктів в будь-якій валюті і відповідно, отримання більш високого доходу.

Серед недоліків:

  • високі ризики і додаткових комісії,
  • неврегульованість податкового законодавства, яке передбачає оподаткування всієї суми отриманого доходу, а не прибутку. Сподіваємося, що дана норма буде змінена найближчим часом.