«Кабінет міністрів ініціює ухвалення рішення про забезпечення суб'єктів генерації Луганської області енергоносіями без застосування регульованої спеціальної ціни», — йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення було прийнято на нараді, ініційованій прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом за участю міністра енергетики Ігоря Насалика та представника президента в Кабміні Андрія Геруса.

Читайте також: Нафтогаз порахував, як дешевий газ для Ахметова вдарить по бюджету

«Гарні новини — Нафтогаз не буде продавати газ для ДТЕК Східенерго (Луганська ТЕС) за спеціальною пільговою ціною. Буде звичайна ринкова ціна», — прокоментував Герус результати сьогоднішнього засідання в Facebook.

  • Нагадаємо, 15 серпня, Кабмін зобов'язав Нафтогаз продавати природний газ компанії «ДТЕК Схід Енерго» за ціною на 40% нижче, ніж діюча ціна на газ для населення, що повинно забезпечити безперебійне постачання енергоресурсів в Луганській області.
  • 29 липня Луганська ТЕС, що належить компанії «ДТЕК Східенерго», перейшла на використання газу через відсутність запасів вугілля внаслідок введеного Росією обмеження на постачання енергоносіїв в Україну.
  • Голова Луганської ОДА Віталій Комарницький зазначив, що перехід на використання газу значно дорожче і попросив уряд надати пільгову ціну на блакитне паливо.