«Сьома черга кредиторів – не пов'язані з банком юрособи – це 112 млрд грн, четверта – фізособи з вкладами більше гарантованої суми 200 тис. грн – близько 70 млрд. Це приблизні масштаби катастрофи». Суми будуть зменшуватися, тому що ми продаємо активи, щось виплачуємо з отриманих грошей, але зрозуміло, що навряд чи вдасться повернути все", — зазначила Рекрут.

За її словами, з початку кризи Фонд отримав від роботи з майном банків-банкрутів 49 млрд грн, з них від продажу активів – 20 млрд грн.

Читайте також: ФГВФО на кілька днів призупинить виплати вкладникам

«Не тільки продажі приносять гроші – є ще погашення кредитів, цінні папери на балансах, оренда та інші речі з категорії управління активами, – уточнила глава Фонду. – Тобто, якщо ми говоримо, що початковий наш портфель становив близько 500 млрд грн, то можна стверджувати, що ми вже досягли 8% зворотності. Я думаю, що зупинимося на 8-9%».

Читайте також: ФГВФО пропонує підвищити гарантовану суму вкладу в 10 разів

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що Фонд гарантування планує повністю ліквідувати 83 банка до кінця 2020 року, у тому числі найбільші: Дельта, Надра, VAB, Фінанси та Кредит, ВТБ. Після цього в управлінні Фонду залишиться 16 фінустанов – в основному, банки, за якими зберігаються судові заборони на ліквідацію.