Що відомо

«Станом на 30.06.2019 детективи направили до суду справи по 38 суддям та повідомили про підозру ще шести служителям Феміди», — йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що левову частку викритих у корупції НАБУ і САП посадових осіб становлять судді. Із близько 200 переданих у суд справ відносно чиновників майже кожен четвертий стосується дій суддів.

У НАБУ сподіваються, що Антикорупційний суд, який почне працювати у вересні, поставить «крапку» у кожній справі у відношенні підозрюваних топ-чиновників.

Читайте також: Зеленський підписав ключовий для боротьби з корупцією указ про електронні послуги

Нагадаємо, 6 липня 2019 року Антикорсуд отримав будинок у Києві. 7 травня головою новоствореного Антикорупційного суду обрано суддю Олену Танасевич, заступником голови — суддю Євгена Крука.

11 квітня президент Петро Порошенко призначив на посади 38 суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Як відомо, створення Антикорупційного суду — одна з вимог міжнародних партнерів України для подальшої співпраці. Серед його запланованих функцій — розслідування справ НАБУ про корупцію серед чиновників.