Що це значить

«І президент, і партія Слуга народу підтримують спрощений режим. Більше того, ми брали на себе зобов'язання не змінювати його – не підвищувати ставки і не скорочувати ліміти операцій для ФОПів. Але проблема цього режиму в тому, що його, крім малих підприємців, використовує середній та великий бізнес», — сказав Гетманцев.

«Зайдіть до будь-якого ресторану Києва, і вам на алкогольні напої принесуть чек від ТОВ або якоїсь юрособи, а на їжу – від ФОПа. Про що це говорить? Про масове ухилення від сплати податків з використанням ФОПів. Зайдіть в ювелірний магазин електроніки...», — додав він.

За словами Гетьманцева, ці юридичні особи перевищують ліміти в 5 млн грн у день, встановлені для ФОП.

Читайте також: 35 тисяч ФОПів не можуть перевірити, чи є у них податкові борги

«Ми повинні, з одного боку, забезпечити можливість ФОПам працювати на цій системі, а з іншого — виключити ухилення від оподаткування», — зазначив він.

Читайте також: У Зеленського хочуть звільнити частину Фопів від ЄСВ

«На сьогодні ми розглядаємо, чи можливо сьогодні, використовуючи тільки адміністративні процедури, припинити зловживання. Необхідно внести зміни в податкове законодавство, щоб не породжувати низку податкових спорів. Щоб це було зрозуміло, для всіх доступно, і не викликало сумнівів, що так робити не можна. Я думаю, що в найближчі тижні до початку роботи Верховної Ради ми вже представимо певне рішення», — заявив Гетманцев.